Wie ben ik?

Mijn naam is Ron Lemmen en ik woon in Melick. Een mooi gelegen dorp in Midden-Limburg aan de rand van het natuurgebied “de Meinweg”.

Zelf ben ik een laatbloeier op bier gebied. Pas na mijn 30e ben ik bier gaan drinken en langzaam gaan ontdekken dat er veel meer dan alleen maar pils te krijgen is. De Belgische bieren en biertypes waren de eerste ontdekkingen maar inmiddels zijn er vele andere bieren en bierstijlen aan toegevoegd.

Per toeval (?) kwam ik in 2018 informatie tegen over de bieropleidingen van StiBON (Stichting Bieropleidingen Nederland).

Allereerst heb ik niveau 1 gevolgd en afgerond bij de Gulpener bierbrouwerij in het najaar van 2018. Hiermee was de titel Bierambassadeur een feit.


Vervolgens ben ik in januari 2019 gestart aan de uitgebreide opleiding niveau 2 bij het Bavaria Brouwcafé in Lieshout. Eind 2019 ben ik voor deze geslaagd. 

Om de titel Internationaal Diplom Biersommelier te mogen voeren dien je de specialisatie in het Kiesbye’s ‘Bierkulturhaus’ in Obertrum (Oostenrijk) af te ronden. In januari 2020 heb ik dit met goed gevolg voltooid. 

Om mijn passie voor het bier verder vorm te geven en om de mogelijkheden van deze mooie drank verder uit te dragen ben ik gestart met mijn bedrijf Ron's BierXperience. Hierbij richt ik mij op het organiseren van bierproeverijen, bieradvies, bier en foodpairing en de verkoop van bierpakketten. 

Kijk voor alle mogelijkheden die ik jou kan bieden verder op deze website.

 

 

 
E-mailen
Instagram
LinkedIn