Bierproeverijen

Bier verbindt en een proeverij is dan ook altijd een gezellige manier om samen te proeven en te ontdekken. Een proeverij kan ik verzorgen aan huis, op het bedrijf, in een (sport)kantine, een horecagelegenheid of waar dan ook. Zeer geschikt voor een avondje met vrienden, vriendinnen, familie, teamgenoten als vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, teambuilding, personeelsfeest noem maar op.

Tijdens een proeverij vertel ik over proeftechnieken, geschiedenis en anekdotes van het bier en de brouwerij. Proeverijen zijn er in alle soorten en maten. Of je nu kiest voor een vast door mij samengesteld pakket, een bepaald thema of dat jij je eigen voorkeuren wilt. Bijna alles is mogelijk. Verder heb ik ook een spectaculaire Bier & Muziek Quiz samengesteld. Kijk hieronder voor een aantal opties.

Limburgs Trots
De prachtige provincie waarin ik geboren en getogen ben heeft ook een mooie biertraditie. Al jaren zijn de Limburgse brouwerijen, met name om hun pils, een begrip in Nederland. Er zijn echter veel meer bierstijlen en brouwerijen die de moeite meer dan waard zijn. Start deze ontdekkingsreis door het bronsgroen eikenhout.

Oranje Boven
Nederland, pilsland. Dit gegeven gaat nog steeds op maar er is een verschuiving ingezet. Steeds meer mensen proeven ook eens iets anders dan pils. De brouwerijen zijn als kool uit de grond geschoten de laatste jaren (circa 950!) en er wordt volop geëxperimenteerd. De keuze is reuze. Spring samen met mij op de fiets voor een rondje Hollands genieten.

Bourgondisch België
Tijdens deze proeverij komt het bierland bij uitstek, België, aan de orde. Dit land heeft een zeer rijke biercultuur en heeft een veelheid aan bierstijlen ontwikkeld. Ook een land die vast houdt aan mooie biertradities. Proef eens iets anders dan bijvoorbeeld een Leffe, Grimbergen of Duvel en ontdek meer over dit mooie land en zijn prachtige bieren. 

Dit zijn 3 opties en zoals gezegd kan er ook altijd een proeverij met een eigen gekozen thema gemaakt worden. Boeken kan vanaf 5 bieren en minimaal 10 personen (of bij een lager aantal de kosten van een proeverij voor 10 personen). De proeverijen zijn te boeken vanaf € 27,50 (incl. BTW) per persoon. Ik zorg voor proefglazen en ook voor de afwas. Per proefglas wordt circa 0,10 tot 0,15 cl geschonken. Uitbreiding van het aantal bieren is mogelijk tegen meerprijs. Het is ook mogelijk om enkele bijpassende hapjes bij de bieren te verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden. Vaak verzorg ik de proeverij in combinatie met een ludieke quiz. Hierbij zijn bierige prijzen te winnen.

 


De Bier & Muziek Quiz

Deze proeverij is een absolute aanrader als je van bier en muziek houdt. Beiden zijn met veel passie gemaakt. Bier is als muziek in je glas. Tijdens deze proeverij proef je bieren die een verwijzing hebben naar een muzieknummer of artiest. Per ronde worden er een aantal quizvragen gesteld over zowel de muziek als het bier. Na elke ronde volgt er aanvullende uitleg over het bier. En bij een quiz horen uiteraard ook een aantal prijzen. Deze quiz is te boeken vanaf 10 personen (of bij een lager aantal de kosten van een proeverij voor 10 personen). Deze proeverij is te boeken vanaf € 32,50 per persoon bij 6 bieren. Uitbreiding van het aantal bieren is mogelijk tegen meerprijs. Het is ook mogelijk om een bijpassend lekker hapje bij de bieren te serveren. Vraag naar de kosten hiervan.  Duur is circa 2,5 uur tot 3 uur.

 

Ga de BierXperience samen aan met mij en ontdek wat deze mooie drank allemaal te bieden heeft!

Voor het boeken van een proeverij of het aanvragen van informatie verwijs ik je naar de contactpagina.


 
E-mailen
Instagram
LinkedIn